Още една съдебна инстанция освободи от ареста прокурорския син от Перник

Снимка: Архив

19-годишният Васил Михайлов плаща 3000 лв. гаранция

19-годишният Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, излиза от ареста срещу 3 хил. лева гаранция. Това постанови Софийският градски съд, потвърждавайки решението на Софийския районен съд, предаде 24 часа. Паричната гаранция е наложена по делото за закани с убийство на бившата му приятелка Боряна Рангелова, което тръгва в Софийския районен съд.

Михайлов обаче има още едно дело за няколко побоя в Перник. По него той е с мярка за неотклонение домашен арест, която ще продължи да изтърпява в дома на чичо си.

Новината за освобождаването бе потвърдена и от защитника на Михайлов – адвокат Любомир Таков. “Съдебен акт в тази насока е единственият възможен такъв от един уважаващ себе си съд. Това решение е не само правилно, но и доста закъсняло, след като в досъдебна фаза делата по мерките се гледаха от съдилища, които по една или друга причина поставяха себе си в услуга на държавното обвинение. Действайки  в грубо нарушение на буквата и духа на закона, тези състави превръщаха мярката за неотклонение в предварително наказание”, коментира защитникът пред Телеграф.

Така Васил Михайлов ще дойде без конвой в съдебна зала в Софийски районен съд, където се гледа делото, по което той е подсъдим за побой над свои съграждани. Прогнозира се това производство срещу прокурорския син да приключи до лятото на тази година.