Петрич се поклони пред българските букви

“Да се поклоним пред българските букви” – инициативата на ПГ “Пейо Яворов”, за която “Вяра” писа, стана част от празненствата за 24 май в Петрич. Фотоси на ученички от 9-и клас на гимназията, облечени в народни носии и с българските букви в ръце, вече са подредени в изложба на открито в централната градска част.
Постаментите със снимки са разположени по тротоара пред ГУМ – разкриват уважението към нашите букви, вдъхновението на младостта, родния фолклор и природа. Фотосесията е направена в с. Долене. Експозицията е посветена на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Реализира се с подкрепата и на Община Петрич.
“Да пазим българското слово, да бдим над грамотността! Да се поклоним пред всичко българско – земя, език, вяра, род и дом! Благодарност към учениците от 9-и клас и г-жа Здравка Трайкова, към всички, помогнали за осъществяването на тази различна идея – Наси Митова, ФА “Гайтан”, Екатерина Димитрова, Илиночка Иванова”, заявиха от общинската управа.