Пирин (Гоце Делчев) падна от Банско у дома

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 17-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, на градския стадион в Гоце Делчев се срещнаха отборите на местния Пирин и Банско от едноименния град.
Срещата се игра на изключително тежък терен, който не позволяваше да се покаже добър футбол.

Първия гол в срещата отбеляза Денис Ангелов в 17-та минута на първото полувреме. Това стана след отлично центриране пред наказателното поле на домакините от играещия старши треньор Боби Галчев. Георги Фикиин промени посоката на топката с глава към Денис Ангелов и той отблизо простреля вратаря на Пирин за 0:1. До края на първата част на двубоя не се стигна до създаване на опасни ситуации и пред двете врати.

След почивката битката на терена продължи да бъде повече в средата. В 71-ва минута Боби Галчев от 30-тина метра от фаул насочи топката към вратата на домакините, тя прелетя през всички намиращи се там футболисти и се спря в далечния ъгъл на Любомир Георгиев за 0:2.

Появиха се и неприятни моменти на терена и главният съдия Геро Писков реагираше навреме и декорираше нарушителите с 10 жълти картони – 6 за домакините и 4 за гостите, а веднъж показа и червен на футболист на Пирин (ГД) за умишлено фаулиране с краката от Мартин Кочанов на Венци Маламов от гостите в 88-ма минута. В 80-та минута Маламов изведе Галчев, който сам срещу вратаря на неврокопчани Любомир Георгиев не успя да го простреля и изпрати топката в аут.
„Постигнахме заслужена победа като гости срещу Пирин. Тя е много ценна, защото я извоювахме след две поредни загуби и така се повдигна самочувствието на нашите футболисти”, сподели Иван Топузов от треньорския щаб на ФК Банско.