Поредна порция изяви на прокурорския син: Запалил одеяло в ареста, набил съкилийник и счупил преграда

 Футболният треньор Румен Андонов и бащата на актрисата Луиза Григорова дадоха показания в съда

Поредната порция изяви на 19-годишния Васил Михайлов, син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, продължават и в ареста. Младежът се намира в килия в Кюстендил, където е по обвинение, че се е заканил с убийство на бившата си приятелка Боряна.

След серията от прояви в Централния софийски затвор и дранголника в Бобов дол, Михайлов е продължил с непристойното си поведение и в ареста на Кюстендил.

Поредните вандалски прояви са от 11 ноември, когато Васил набил свой съкилийник. Наложило се да бъде преместен, но не мирясал и запалил завика, а огънят бил потушен с пожарогасители, обясни наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов. За капак счупил и преграда по време на свиждане. Заради поведението си е преместен за пореден път от затвора в Кюстендил в столичния централен затвор. Това стана ясно по време на поредното заседание по делото в Софийския районен съд.

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления – за нанасяне на средна телесна повреда на трима души, лека телесна повреда по хулигански подбуди на други двама, за хулиганство и за закана с убийство срещу бившата си приятелка Боряна.

Днес на него бе разпитан бившият футболист от Миньор (Перник) Румен Андонов, от чийто случай започна разплитането на драмата около перничанина, а сигналът е подаден от съпругата на Андонов.

Историята с побоя е от 11 юни м. г., когато футболистът е бил нападнат без причина и ударен с бокс пред пернишко заведение. На улицата Васил Михайлов му подвикнал “Здрасти, тренер” и го обвинил, че е обидил негова братовчедка. Андонов е бил ударен три пъти в главата и челюстта му била счупена, което наложило да ходи с шина три месеца и да се лекува в “Пирогов”.

От близко заведение наизлезли хора, собственикът и приятели на Васил. Те обяснили, че това е синът на прокурора Бисер Михайлов. Казали на треньора да се качва в колата, за да не стане по-лошо. Когато вече бил в автомобила си, Андонов се обадил на бащата на Васил и му казал: “Синът ти ми счупи ченето”, а Бисер Михайлов му отговорил, че не говори със сина си, но го посъветвал да изчака “до утре на трезва глава”.

“В този момент всичко приключи. Аз не бях пиян”, обясни Андонов в съдебната зала.

Показания даде и Красимир Григоров, както  и синът му Никола Григоров.

Никола Григоров разказа какво се е случило на 24 май 2022 г. в деня на абитуриентския му бал. Неговият приятел Едуард Крушовски е звънял на тогавашната приятелка на прокурорския син. Никола уточни, че е било шеговито обаждане и Едуард не е знаел, че това е приятелката на Михайлов. Прокурорският син разбрал за обаждането, впоследствие Михайлов отишъл при Никола и Едуард в центъра на Перник, дръпнал Едуард и го ритнал в главата и корема. Бащата на Никола Григоров Красимир се намесил и искал да говори с Михайлов и да го успокои. Красимир Григоров вървял след Михайлов.

Прокурорският син ударил и него в челюстта. Никола Григоров сподели, че е виждал клип как обвиняемият упражнява насилие пред ресторант в Перник. “След това социалните мрежи започнаха да избухват с подобни клипове с насилие. Има и клип как удрят баща ми. Мисля, че е от момиче, което снима клипа от втория етаж, което е заснело целия хаос”, допълни той.

Бащата на актрисата Луиза Григорова – Красимир, потвърди думите на сина си Никола. Той добави, че е бил в нетрезво състояние. Искал е да предотврати спор, но е бил ударен. Красимир Григоров заяви, че спомените му от вечерта са неясни, впоследствие е видял клип как е повален от обвиняемия Васил Михайлов.

Васил Михайлов задава въпроси на Николов за ситуацията, но получи от него същите отговори.

Едуард Крушовски не се яви в съда. Прокурорският син Васил Михайлов беше представляван от адвокат Велин Велинов. Присъства и чичото на обвиняемия.

Делото ще продължи на 30 юни догодина.