Поредно посегателство: Роми нападнаха горски инспектори в Благоевградско

Пореден случай на нападение на системни нарушители срещу горски служители в Благоевградско. Инцидентът е станал в понеделник на изхода на село Микрево, на разклона за село Вълково.

Екип на Регионална дирекция по горите – Благоевград спира за проверка автомобил, натоварен с иглолистна дървесина, пътуващ от село Микрево. Докато инспектиращите се опитали да установят дървесината, след автомобила на нарушителите спира микробус. От него слизат група роми, единият добре познат системен нарушител в района, на когото преди месеци е конфискуван автомобил с незаконна дървесина. След отправяни вербални заплахи към горските служители, двама роми нападат един от горските инспектори, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Екипът на РДГ успява да се качи в служебния автомобил и да потегли, въпреки че групата роми препречват пътя на автомобила, удрят по стъклото и възпрепятстват тръгването му. Служителите успяват да сигнализират компетентните органи. За случая е уведомена прокуратурата. Образувано е бързо производство.

Само преди дни беше осуетен пореден опит за саморазправа на група роми срещу служители на Югозападно държавно предприятие по време на дежурство в местността “Вангелова чешма” в Дупница.

Тогава горски служители попаднаха в капан, организиран от жители на квартал „Гиздова махала“. Над 50 души с челници и без автомобили се разделиха на две, изправяйки се пред служебния автомобил в опит да препречат пътя му в посока ж.к. „Бистрица“ .

Двамата служители успяха да се измъкнат от направения капан и да сигнализират компетентните органи. Това не е първият случай на  отправени заплахи за саморазправа с горски стражари в района.