Почина бившият кмет на Радомир Красимир Борисов

На 66-годишна възраст е починал един от бившите кметове на Радомир Красимир Борисов. По повод кончината му община Радомир отменя всички планирани на 20 март събития, съобщи настоящият кмет Кирил Стоев.

Красимир Борисов е с висше икономическо образование. Бил е два мандата начело на община Радомир и един мандат председател на ОбС. Работил е и в Областната администрация в Перник. „След себе си той оставя у всички нас уважение и почит”, написа Кирил Стоев.

Погребението ще се състои в сряда, 20 март, от 13.30 ч. на гробищния парк в Радомир.

Красимир Борисов е роден на 3 август 1957 година. Висшето си образование е получил във ВИИ “Карл Маркс” – София със специалност “Икономика и управление на промишлеността”. Притежавал е и квалификация по специалностите “Маркетинг и проучване на пазарите” и “Журналистика”.

Освен кмет на Радомир и председател на ОбС е работил е в Областна администрация – Перник като директор на Дирекция “Административен контрол, регионално развитие, държавна собственост”. От 2000 до 2005 година е бил директор по икономическите дейности във фармацевтична компания “Евелин 29” ЕООД, гр. Радомир.

Професионалния си път е започнал като Началник клуб ОСО – Перник. След това е бил началник отдел “ОТРЗ”, главен счетоводител и Директор по финансово-икономическата и социалната дейност в Завод за оранжерии и топлотехнически съоражения – Радомир.Владеел е руски и английски език.

 

Съболезнования на близките!

Поклон!