Правят модерна площадка за 34 000 лв. в ДГ “Радост” в Черниче

След разговор между народния представител Стефан Апостолов и министъра на образованието Красимир Вълчев децата от детската градина в евросело Черниче ще се радват на нова площадка за игра, за изграждането на която са отпуснати 34 хил. лв.

Детската площадка ще отговаря на всички европейски изисквания за безопасност, като от нея ще могат да се възползват над 40 деца от детската градина и яслата, тъй като двете се помещават в една сграда.

Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката.

“Смело мога да кажа, че министър Вълчев е един от най-големите приятели на община Симитли, като в последните няколко години от повереното му министерство бяха отпуснати над 400 хил. лв. за училищата и детските ни градини. Благодаря му искрено за оказаната подкрепа!”, категоричен бе Апостолов.

“Заради подкрепата, която общината получава от министъра, но и от цялото правителство на премиера Бойко Борисов, цялата детска градина в село Черниче бе изцяло реновирана, след като повече от 30 години не бе извършван ремонт, тъй като сградата беше собственост на БДЖ. След проведени разговори с тях те се съгласиха да я предоставя безвъзмездно на община Симитли”, припомни Апостолов.

Депутатът обеща още хубави новини за Симитли и селата, защото и занапред ще продължи да работи за привличането на колкото се може повече инвестиции, за да бъде гарантирано по-доброто бъдеще за децата, но и за възрастните в общината.