Празник на гората в ОУ „Неофит Рилски”! 1 “в” засадиха дърво на класа и поставиха къщичка за птици

Дни преди априлската ваканция, малките възпитаници от 1 “в” клас на училище „Неофит Рилски” в Дупница направиха истински празник на гората.
Инженер Мария Христова и други представители на Агенцията по горите показаха на малките природолюбители презентация за българските гори и най-интересните дървета по света.

От своя страна първокласниците и техните учители Елена Виденова и Даниела Пангелова, заедно с преподавателя по изобразително изкуство Валентин Кьосев засадиха дърво на класа в двора на училището. Всяко дете получи и по една фиданка от черен бор, която да засади със семейството си.

Малките ценители на природата направиха и поставиха къщичка за птици. Те показаха и какво са научили в паралелката по разширено изучаване на изобразително изкуство – на дървени рингове нарисуваха пейзажи от Рила с характерните за района и планината растения и животински обитатели.

Така децата разказаха невероятната история на горите в Рила и затвърдиха голямото им значение за живота на хората. Агенцията по горите направи още изненади за малчуганите, а те се отблагодариха с песни и стихчета за нашата невероятна природа и любимите им гори.