Преподавателката Албена Бардарска откри възпоменателната церемония в Сандански с разказ за Дякона

Атанас Стоянов и Албена Бугаринова
  • Кметът Кирил Котев произнесе слово и поднесе цветя пред паметника на Васил Левски

 

Сандански се поклони пред святото дело на Апостола на свободата. С размисли за Васил Левски, представени от преподавателя по „История и цивилизация“ в 1-во ОУ „Св. Климент Охридски“, Албена Бардарска започна възпоменателната церемония по повод 146-годишнината от обесването на Левски.

Председателят на КВТ “Коста Поптодоров” поднесе букет свежи цветя пред паметника на Васил Левски.

Пред паметника му на главната улица “Македония” множество от ученици, деца от детските градини, граждани и гости поднесоха венци и цветя.
Церемонията по повод гибелта на Апостола водеше Албена Бугаринова, а слово за живота и делото Васил Левски произнесоха кметът Кирил Котев и народният представител Атанас Стоянов. Присъстващите сведоха чела в знак на преклонение пред героя на България. Духов оркестър към НЧ “Отец Паисий – 1919”-Сандански озвучаваше събитието.

Духов оркестър към НЧ “Отец Паисий – 1919” – Сандански

За най-видния син на България, пред неговия мемориал в центъра на град Сандански рецитали представиха учениците от 4-то ОУ „Св. св. Козма и Дамян“ – Красимир Длагонски и Стоян Добрев, и Мария Дабчева – 1-во ОУ „Св. Климент Охридски“. Венци и цветя поднесоха представители на ОбА, ОбС, на партии, ученици, деца и граждани.