Привличат утвърден паразитолог към екипа на Инфекциозно отделение в Дупница

Д-р Р. Чипева ще консултира в общинската болница, тя е сред първите лекуващи маймунска шарка в страната

Пациенти от Дупница вече ще могат да бъдат консултирани от специалист по паразитология. Към екипа на Инфекциозно отделение в общинската болница ” Св.Иван Рилски” е привлечен асистентът по паразитология в Медицински университет д-р Росица Чипева. Тя  ще провежда онлайн консултации, а при необходимост ще пътува на място до хоспитализираните пациенти в общинското здравно заведение. Към нея ще бъдат насочвани и паразитологични материали за изследвания. Д-р Росица Чипева има специалност и по дерматология, като практикува основно в Инфекциозна болница -София. Тя  е един от специалистите у нас, докоснал се до първите случаи на маймунска шарка в страната.

Д-р Росица Чипева е родена през 1972 година в град София. Специалист е по дерматология и венерология, както и по медицинска паразитология. Работи в СБАЛИПБ” Проф. Иван Киров” ЕАД , град  София. Асистент е по медицинска паразитология към Медицински факултет на Медицински университет в София. Преподава на български и чужестранни студенти медици и на студенти по дентална медицина. Научните и интереси са в областта на обривните инфекции и инфекциите при бременни.

Д-р Чипева е първият привлечен специалист към дупнишкото Инфекциозно отделение, което от 1 декември ще поеме д-р Методи Попов. Сред амбициите на младия лекар е възможността за осъществяване на консултации с лекари от цялата страна при лечението на усложнени пациенти, както и технологично обновление на сектора.