Решено: Кметът Владимиров подписва с АПИ за обходен път до Кладница

Общинският съвет в Перник възложи на кмета Станислав Владмиров да подпише споразумение за сътрудничество с Агенция „Пътна инфраструктура” за ремонт на общинския път Рударци- Държавно ловно стопанство „Витошко” и на улицата, свързваща го с третокласния път Драгичево- Рударци- Кладница.

Трасето, което предстои да бъде ремонтирано е с дължина 6 600 метра. Заради извършващата се рехабилитация на третокласния път от Драгичево за Кладница, движението на всички моторни превозни средства, в т.ч. и междуселищният транспорт, е пренасочено и се осъществява изцяло по общинския път. Той е проектиран и изграден да обслужва значително по- ниско интензивен трафик и с пренасочването на движението експлоатационните му качества са силно отслабени. Община Перник е направила предложение, а АПИ е дала принципното си съгласие да извърши необходимите строително- монтажни дейности на обходния път за своя сметка. Заместник- председателят на ОбС-Перник Милена Миланова поздрави кмета за отговорното управленско решение.

Ето какво заяви Миланова:

„Взимам думата единствено, за да поздравя кмета Владимиров за отговорното управленско решение, което взе. Макар и представител на опозицията, когато виждам адекватност в действията му, не мога да не го поздравя за тях. Ако не беше кметът Владимиров, пътят за „Делта Хил”, чието реновиране се планира от около 10 г., по мои спомени, никога нямаше да се реализира. Въпреки тежките квалификации за милионерите, живеещи в „Делта Хил”, което бе основния му аргумент за драстичното увеличение на таксите в малките населени места, ето днес, виждаме, че инициира извънредна сесия с цел този път да бъде направен. Своевременните му действия и, разбира се, средствата, предоставени от кабинета Борисов, в съвкупност с решението, което предстои да вземем, са чудесен пример за това,че когато има взаимодействие и адекватност между премиер, кмет и Общински съвет, нещата се случват. Още веднъж, поздравления, г-н Владимиров!“