Ромите на Тони Ангелов играха хоро в Сандански, почерпиха се за Банго Васил с кмета Кирил Котев и ОбС шефа Г. Георгиев

Георги Георгиев, Тони Ангелов и Кирил Котев
  • Ромите в града са работливи, живеем в разбирателство и толерантност, каза градоначалникът

  • София Маринова и Цветелин Кънчев поканени на празника, Т. Ангелов: Изпекохме 2 пуйки

 

Роми от Сандански извиха бурни хора в града по повод Нова година по стар стил. Още рано сутринта ромите в курортния град започнаха трескава подготовка за празника.

Оркестърът изпълни “Романе”, песен за Яне Сандански и др. песни в съпровод на акордеон, тромпет и тъпан.

Преди обед с музикално шествие те преминаха от квартала през площада и при бул. “Свобода” стигнаха до сградата на община Сандански. Отпред ги водеха девойки с погача и баници, а пред кметството играха хоро.

Гостите влязоха в малката зала за събрания, където ги очакваха кметът Кирил Котев и председателят на ОбС Георги Георгиев. Организатор на това посещение беше Тони Ангелов, който е бивш общински съветник цели три мандата. Кметът и председателят влязоха заедно, като поздравиха гостите с празника Банго Васил и им пожелаха здраве и реализация в живота.

Кирил Котев посочи, че в Сандански ромите са работливи и много проекти са изпълнени с тяхна помощ.

Кметът Котев изтъкна, че винаги на територията на общината е работено добре с местните роми, в съжителство и мир, разбирателство и толерантност. Кирил Котев посочи, че в Сандански ромите са работливи и много проекти са изпълнени с тяхна помощ. Всички се почерпиха с шоколадови бонбони, уиски, баница и погача. Имаше безалкохолни и минерална вода. Оркестърът изпълни “Романе”, песен за Яне Сандански и др. песни със съпровод на акордеон, тромпет и тъпан.
Вечерта празникът продължи в елитно заведение в парк “Свети Врач”, където е поканена талантливата и обичана певица София Маринова, а също и Цветелин Кънчев. Тони Ангелов издаде, че за Нова година са приготвили за вечерята две печени пуйки. Очаква се голям купон с много весело настроение.