Само за дни: Хора с добри сърца промениха живота на баба Менка и внучето й от с.Дрен

Десетки хора с добри сърца подадоха ръка на баба Менка и нейния внук Денис от село Дрен. Тяхната история беше разказана преди около две седмици в платформата „Подай ръка\ Заедно за по-добро бъдеще“.

От публикация в социалните мрежи става ясно, че в живота и на двамата е настъпило значително подобрение. Ето какво съобщиха социалните мрежи от благотворителната организация:

В рамките само на няколко дни, отборът ни успя да осигури на семейството:

Пълна юридическа подкрепа, за започване на процедура по попечителство над Дени.Официално изпратихме и сигнал към ДСП Радомир за пълна подкрепа от наша страна за семейството.

През това време, докато се организираха документално нещата, в дома им предоставихме чисто нови легла, заедно с матраци и ракли.Пералня и нов хладилник, чисто нова готварска печка.На място семейството получи телевизор, предоставяне на средства за всички техни битови разходи. Хранителни продукти, дрехи, обувки, спални комплекти и завивки. Пълен комплект принадлежности за училище, раница, ученически стол и бюро, нов таблет за Денис.

От местна пекарна, семейството ще получава хляб безплатно.

Малкият герой се включва в нови занимания, където се запознава и с нови приятелчета.Тази година ще бъде изпратен и на лагер.

Осъществена е и негова много голяма мечта.Както знаете, Денис страшно много иска да тренира футбол, като това вече е факт! Тъй като предстои лятна ваканция, от първи август, Дени вече ще тренира футбол в местния Миньор Перник, а всички такси и нужди на детето са изцяло поети и семейството няма да плаща.

За това благодарим безкрайно на треньора на детето.

През другата седмица ще им доставим и шкафове и принадлежности за нова кухня.

Безкрайно благодарим на всеки един от вас, който се включи и помогна, за да направим живота на баба Менка и Денис по – спокоен, сигурен и щастлив.

Само за един ден, те изживяха истинска трагедия, като загубиха майката на детето и неговият дядо. Бащата, който не полага никакви грижи за детето, сега изведнъж го иска, но екипът ни е на мнение, че детето трябва да остане при баба си и вуйна си, поради тази причина заплатихме адвокатски услуги, както и правим всичко възможно, за да бъдат осигурени с всичко, което им е нужно, за да един по – добър старт и ново начало в живота си!

Екипът ни ще продължи да контактува със семейството, ще следим развитието на малкият герой и при нужда сме на тяхно разположение“, споделят още от платформата.