Светкавица светна три пъти на Долно Осеново в Митиново

ФК Светкавица

В мач от 17 кръг на А областна група Струма на добре подготвения терен пред около 250 зрители в село Митиново се срещнаха отборите на местния Светкавица и Осеново от с.Долно Осеново. Двубоят бе ръководен очаквано на много високо равнище от силно прогресиращия футболен арбитър Любо Танев, който през цялото време показа изключителна вещина.

Първият гол в срещата бе отбелязан в 5-та минута, когато Тодор Стамболиев от отбора на домакините в стил Меси навърза наред изпречилите му се футболисти от гостуващия тим и бе повален вътре в наказателното поле. Всичко това бе забелязано от главния арбитър Любо Танев, който  съвсем правилно отсъди дузпа в полза на Светкавица. Точен от бялата точка бе известният Десислав Трайков, който не сгреши за 1:0. Радостта на футболистите на домакините бе кратка. В 14-та минута нападателят на гостите открадна топката след неразбирателство в защитата на домакините и я прати неспасяемо в мрежата им за 1:1. Това не отчая футболистите на Светкавица, които продължиха да играят на много високи обороти, провеждайки атаките си най-вече по фланговете. Последваха пропуски на Тодор Стамболиев и Петър Илиев. Последният след поредна атака на футболистите на Светкавица с глава разтресе страничната греда зад стража на Осеново. В 34 минута Тодор Стамболиев след атака по левия фланг навърза двама от гостите, подаде на свободния Марио Тупаров и той от движение промуши топката зад противниковия страж за 2:1. При този резултат завърши първата част на мача.

Втората част на срещата продължи с натиск на домакините. Като по чудо ударите на Николай Тупаров, Тодор Стамболиев и Петър Илиев не донесоха нови голове във вратата на гостите. В 72-ра минута при образцова атака на домакините последва двойно подаване на Николай Тупаров към Тодор Стамболиев, който му върна топката с пета, Тупаров изскочи  очи в очи с вратаря на гостите и го излъга за 3:1. До края на мача натискът на футболистите от Митиново продължи, но до ново попадение не се стигна.

Следващият мач на отбора на Светкавица ще бъде в неделя срещу Огражден 1955 с.Първомай-общинско дерби.

Ташко СУЛЬОТОВ