Септември и ФК Кюстендил не се надвиха в Симитли

На стадион „Арена Крупник” в с.Крупник  се игра мачът от 16 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, между отборите на Септември (Симитли) и ФК Кюстендил от едноименния град. В този мач всъщност домакините трябваше да се надиграват с единия от претендентите за завоюване на първото място и кандидат за влизане във втора професионална лига от следващото първенство – ФК Кюстендил.

Мачът започна с лек превес за отбора на домакините. Атаките и пред двете врати през първата част на срещата не се увенчаха с попадение.

През втората част на срещата мачът беше доста оспорван, но и атаките на футболистите на двата отбора не бяха ефективни. В 77-ма минута след самостоятелен рейд Евгени Зюмбулев проби отляво и от 20 метра със страхотен шут изпрати топката в близкия ъгъл на вратаря на Септември Александър Марковски за 0:1. Натискът на домакините се увеличи и се търсеше всякакъв начин за промяна на резултата. Това стана едва в 85-та минута, когато след ъглов удар в наказателното поле на гостите настъпи меле и от цялата ситуация се възползва непокрития Крум Николов, който изпрати топката неспасяемо във вратата на Александър Михайлов за 1:1. Този резултат се запази до последния съдийски сигнал на главния арбитър Георги Димитров.

След това равенство отборът на ФК Кюстендил е на 2-ро място с 30 точки, а този на Септември (Симитли) – на 6-то с 18 точки.

След мача мнения дадоха:

Мартин Йорданов – старши треньор на ФК Кюстендил: „На този терен беше трудно футболистите да покажат истинските си възможности. Според мен резултатът е реален. Съдийството на Георги Димитров бе на добро равнище”.

На въпроса имаше ли дузпа за отбора на домакините и каква бе вината на вашия отбор за контузията на Росен Петров, отговорът бе: „Това стана в единоборство с Цветелин Стоичков, когато Петров падна на земята и се контузи. Не виждам никаква вина на нашия футболист за това. Относно реакцията за дузпа от страна на футболистите от Септември мога да кажа, че топката тупна и издигайки се нагоре, докосна ръката на Евгени Зюмбулев. При това положение не виждам насочена топка и отклоняване с ръка от наш футболист”.

Стефан Гошев – старши треньор на ФК Септември Симитли: „С оглед на кадровите проблеми, които имахме през седмицата – наказания и контузии – момчетата, на които гласувах доверие в двубоя се представиха на едно много добро ниво спрямо отбора на гостите, които са втори във временното класиране на групата. По това време на годината терените не са в най-доброто си състояние. Поздравления за футболистите, които се справиха отлично”.