Сестра на убития в Мламолово иска 50 000 лв. кръвнина

Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, проведе разпоредително заседание по делото за убийството на П.Й. в бобовдолското село Мламолово. Обвиняема за престъпление по чл. 115 от НК е 29-годишната Детелина В. от Дупница. Предвиденото наказание по закон е „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години.

Съдът конституира като граждански ищец, по нейна молба, една от двете сестри на пострадалия. Чрез адвоката си тя предяви иск на стойност 50 000 лв. за претърпените от нея болки и страдания. Съдът допуска до разпит и свидетел на гражданската ищца, но остави без уважение искането й да бъде конституирана като частен обвинител.

Първото заседание по делото бе насрочено за 28.09.2020 година, в пункт Дупница. За тогава ще бъдат призовани и свидетелите, посочени в обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Окръжен съд – Кюстендил потвърди и взетата по отношение на обвиняемата Детелина В. най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“, която да се търпи в затвора в Сливен.

Престъплението е извършено на 8 срещу 9 ноември 2019 година в къщата на пострадалия в село Мламолово. Обвиняемата Детелина В. отишла в дома П.Й. за платени секс услуги, първо с негов приятел, а след това и с пострадалия. След скандал между двамата пробола пострадалия с нож в гърдите.