Силна гръмотевична буря спря влаковете между Костенец и Ихтиман

В междугарието Белово – Костенец. Снимка: Иван Желев

Преустановено е движението на влаковете в междугарието Костенец – Ихтиман, съобщиха в четвъртък от Националната компания „Железопътна инфраструктура“.
В 16:20 ч., вследствие на силната гръмотевична буря, възниква повреда в контактната мрежа в района на жп спирка Немирово.
Аварийни екипи на НКЖИ бяха изпратени на мястото на аварията, като се създаде организация за превозване на пътниците с автобуси в участъка и възможно най-бързо отстраняване на повредата.

Движението бе възстановено в 17:35 ч.

Силни валежи, придружени с гръмотевици, имаше и в София. След бурята са постъпили около десет сигнала, от които три са за паднали клони и дървета и за завирявания в различни райони на столицата.

Припомняме, че в сряда, 5 юли, силна буря се разрази в района на Кюстендил. Стихията счупи дървета и спря тока в 80 населени места в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.
Пътят за село Ябълково бе временно затворен, след като на платното се стовари огромен смърч. Падналата на места едра и продължителна градушка е нанесла щети върху земеделската продукция.