Синът на топ атлетката Цветелина Кирилова стана шампион – 16-год. Емил Кръстев от Кюстендил е №1 в България на 400 м

Емил Кръстев с майка си Цвети Кирилова

Казват, че крушата на пада по-далече от дървото и в повечето случаи е вярно. Тази максима потвърди и синът на топ атлетката ни Цвети Кирилова – Емил, който стана шампион 19 г. след нейния триумф на пистата на своята майка. Кюстендилската треньорка Цветелина Кирилова стана шампионка на 400 м в зала при жените преди почти две десетилетия, а сега и нейният син триумфира в тази дисциплина.

Емил Кръстев бе над своите съперници при момчетата под 16 г. на Националния шампионат по лека атлетика в столичната зала „Асикс Арена”. В същото съоръжение, но под името зала “Фестивална” неговата майка даде време от 53.90 сек за победата.

Емил Кръстев, който се състезава за кюстендилския клуб “Цвети Кирилова”, премина двете обиколки за 56.48 сек, за да изпревари Стоян Стаматов („Тракия”-Пловдив) – 57.30 сек и Христофор Божанов („Лудогорец”-Разград) – 58.20 сек.

Талантливият Емил в последните години тренираше бойни спортове и футбол, а леката атлетика беше като развлечение за него. Кирилова дори призна, че наследникът й е обувал едва три-четири шпайка преди шампионата.

Сега вече е №1 в България в една от дисциплините на майка си, която жъна успехи и на 400 м с пр. и 800 м. Тя е актуална рекордьорка на страната ни на 1000 м в зала с 2:40.15 мин.

В същата дисциплина, но при момичетата под 16 г. друга състезателка на кюстендилския клуб – Ралица Димитрова, остана на 22 стотни от отличието. Тя даде време 63,25 и остана четвърта, а бронзовият медал бе спечелен от Вержиния Костадинова с време 63,02 сек.