След лавината от отводи: Водачът на БСП листата С. Мирчев изненадващо посети Перник

Валентин Петков: Нямам усещане за доверие от страна на „Позитано 20

Водачът на листата на БСП за предстоящите парламентарни избори Стоян Мирчев посети Перник за първи път от номинирането си насам. Новината бе потвърдена от ръководството на червените в миньорския град.

При визитата си Мирчев, който бе поставен на челната позиция лично от Корнелия Нинова, се е срещнал само с областния председател на БСП Валентин Петков. Двамата са разговаряли на четири очи в партийния офис на улица „Радомир“ 1. По време на срещата е било договорено столичанинът да присъства на Областния съвет на Столетницата, който ще се проведе в понеделник. На него ще бъде обсъдена стратегията на социалистите за предстоящия вот в Перник.

„Стоян Мирчев е един млад интелигентен човек. Попитах го кой ще бъде втори в листата, но той отговори, че не знае все още“, каза пред сайта Zapernik В. Петков. По думите му има шанс да се спечелят изборите с Мирчев, но „ако се започне работа веднага“. Водачът на листата се е интересувал от готовността на БСП-Перник за избирателните секции. „Отговорих му, че имаме готовност, но чакаме указания“, обясни областният лидер.

Валентин Петков акцентира, че с госта от София са разговаряли за  масовите отводи на пернишки социалисти от БСП листата. „Казах му, че при мен това е личен акт. Аз никога не съм искал да бъда депутат“, заяви Петков. Той е категоричен, че няма усещане за доверие от страна на „Позитано” 20, след като е научил от медиите кой ще бъде водач на листата в Перник. „Това говори много“, подчерта соцлидерът. „Националното ръководство ни взима избираемите места, такова чудо не е било никога“, коментира В. Петков. Той обаче допълни, че ще направи всичко по силите си, за да се спечелят изборите в Перник „независимо от горчилката“.

Припомняме, че на 7 февруари две знакови лица на левицата в Перник – председателят на Областния съвет Валентин Петков и на Общинския съвет Стефан Кръстев, обявиха, че няма да участват в предстоящите избори. Ден по-късно самоотвод направи и народният представител Любомир Бонев. Причината – при подредбата на листата не е потърсено мнението на местната организация.

Самият Стоян Мирчев, който е депутат в 44-тото Народно събрание с листата на Силистра, бе категоричен, че не е имало отрицателни коментари по повод неговата номинация.