Служители на „Хепи Дъг” разкриха: Готвачът на кръчмаря Любо Скъпия в Боровец Александра Иванова припадна в кухнята от изнемога, блъскаме, докато има клиенти

Любо Иванов

В кухнята е горещо като в пещ, правим сирене и мляко, миялна никога не е имало, сервитьорите чистят тоалетните, отглеждаме и зайци, храним общинари и съветници

Във всички къщички е така, Любо се сдоби с нова кола, колко апартамента има в София – само той си знае

Главният готвач на най-вървежната кръчма в Боровец „Хепи Дъг” Александра Иванова припадна на работното си място. Колегите й преживяха най-големия кошмар.

Новата стъклена веранда на заведението

„Внезапно й прилоша и се свлече на земята, започна да вика, че я стяга сърцето. Извикахме линейка, помислихме си най-лошото – че умира пред очите ни.

Александра Иванова

Добре че линейката дойде навреме”, съобщиха от персонала. Състоянието на жената е овладяно, но една седмица е била на лечение с тежката диагноза аритмия на сърцето. Тя има около 30-годишен стаж при Иванов. Остава й само една година до пенсия, всички се молят да доживее.

 „Кухнята е под всякаква критика, не отговаря на изискванията, температурата вътре е страшна, като в нагорещена пещ сме, котлоните са непрекъснато включени. Кухнята е на три нива, абсурдна, падаме всеки ден. Чудим се как не сме си счупили краката. Но няма къде да ходим и блъскаме до изнемога”, разказаха от персонала и добавиха, като помолиха да не съобщаваме имената им, защото няма къде да работят и не вярват, че някой може да им помогне: ”Заведението няма право да готви супи, а това е основната храна. Това е най-оборотната кръчма, продаваме храна и за вкъщи и домашно приготвена храна, на място правим сирене, подквасваме мляко. Никой не се интересува дали ракията и виното са с бандерол, или без. Миялни машини никога не е имало, всичко правим готвачите и помощниците в студената кухня. Случвало се е сервитьорите да идват да ни помагат. Те нямат това право, но ние изнемогваме. Не работим на смени, както пише по трудовите ни договори, а по два дни. Кръчмата е от 200 кв., а по закон най-много да е 30 или 50. Никой от общината не държи сметка на собственика Любо защо така се е разпищолил. Никой не се интересува какви пари плаща на общината за 30 кв. или за 200. Това е любимото заведение на чиновниците от общината, повечето от тях, както и съветниците от ОбС, не си плащат, като идват.

Автор: Екипът на “Хепи Дък”, потвърдено от Спешен център – Самоков

До нас събориха цял еротик бар преди около 5 години заради неплатени наеми към общината. След като територията се разчисти, Любо си направи лятна градина. Маси, пейки, люлки, столчета… въпросът е как придоби това място? Нито е имало търг, нито конкурс, нито е минало решение на Общинския съвет. По същия начин си разшири и лицевата част, направи остъклена веранда, където подреди маси с пепелници. В заведението има зайци в клетки. Ние сутрин ги изнасяме на улицата, за да бъдат атракцион. Като си отидат клиентите, ги прибираме. Имаме два големи заека. Като се родят малките зайчета, ги подаряваме на клиенти. Ние се грижим за тях. Сервитьорите мият тоалетните, поливат градината. Не им влиза това в работата, но това е положението. Надницата ни на ден е 25 лв., а иначе се водим на някакви трудови договори. През зимата на входа Любо назначава един викач. Костадин му е името, той е от Бургас. Абсолютно забранено е да има викач пред заведенията, но Любо не се смущава, това за него не важи. Предупреди го да казва, че е общ работник, ако дойде някой да го провери. Един от колегите – Станимир, скоро напусна. Изключително качествен колега, но му омръзна тук да е като кон, само работа без почивка, докато не припаднеш. Той се избави, ние обаче не знаем накъде да тръгнем. Цялата власт е в Любо. Всички, които трябва да го контролират, тук ги храним и поим. От ХЕИ дойдоха, отбиха номер, издадоха формални предписания. Забелязали клиент да пуши, натъкнаха се на изхвърлен етикет на месо и не могат да установят какъв е срокът му на годност. Няма актове. Любо знае как да реши всеки проблем. Самият той скоро се метна на ново ауди. В София колко апартамента има – само той си знае, а колко хора работиха при него без договори по 18 часа на ден и просто решиха да не се разправят с него. Няма смисъл. В края на краищата тук, в Боровец, е така във всички къщички. Една къща не е законна по решение на Върховния административен съд, но Любо и останалите му колеги царуват. Какво значи тук някакъв си съд”, разказаха една през друга работничките на прочутия кръчмар Любо Иванов, известен с прякора Скъпия.

Иванов беше потърсен за коментар, но телефонът непрекъснато отговаряше „няма връзка с този номер”. Той запазва правото си на отговор.

 

 

Екшън в Боровец! Пребиха роми, наети от ресторантьора Любо Иванов-Скъпия да чистят отходен канал, хотелиери подозират гардовете на вдовицата на Бай Миле – Силвия Панагонова