Спортист 1959 (Падеш) победи Калабак с 3:2 в Самуилово

Ташко СУЛЬОТОВ

В мач от 6-и кръг за първенството на БОГ Благоевград Струма 1 в село Самуилово се срещнаха отборите на местния Калабак и Спортист 1959 от с.Падеш.

Домакините започнаха добре мача, след като Георги Стоименов тръгна от средата на терена с топката директно към вратата на гостите, преодоля изпречилите му се защитници и от около 15 метра опъна мрежата зад вратаря на Спортист за 1:0. Първата си опасна контраатака играчите от Падеш създадоха в 44-та минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Калабак Алекс Николов скочи над всички и с глава забоде кълбото в мрежата на противниковия вратар за 1:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

Втората част на срещата също тръгна добре за отбора на домакините. В 61-ва минута Дейвид Василев овладя топката в центъра на терена, насочи се фронтално срещу вратата на гостите, преодоля трима от тях и майсторски изпрати топката в далечния ъгъл зад стража на Падеш за 2:1. От този момент нататък  по-добрият отбор на терена бе този на Спортист 1959. Самуиловци отпадаха все повече и повече физически и това бе добре дошло за падешчани. Контузия извади от отбора им двама основни футболисти, които бяха заменени с млади  и неопитни момчета. До края на срещата отборът, който диктуваше темпото на играта, бе този на Спортист 1959 Падеш. В 80-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Калабак Иван Дамянов с глава скочи най-високо и изравни за 2:2. Четири минути преди края на редовното време бившият футболист на Локомотив (Дамяница) – бързоногият Георги Дончев бе изведен пред наказателното поле, овладя кълбото, напредна и с левачката опъна мрежата зад вратаря на домакините за 2:3. Редно е да се отличи добрата игра на вратаря Вангел Стоянов, който спаси на няколко пъти опасни удари отблизо на нападателите на гостите.

Този мач бе ръководен на ниво от опитния арбитър Георги Сестримски, асистиран от Илиян Марчев и Христо Кесаров.