Спряха добива на дървесина в два обекта в Белица

Над 5800 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите. Контролът е реализиран в последните 3 дни, обхващащи периода между 12-и и 14-и април. В резултат са съставени 90 акта и 98 констативни протокола.

През посочения период служители на Изпълнителната агенция по горите и Регионалната дирекция по горите – София, в присъствието на служители на община Белица, са извършили проверки на два обекта за добив на дървесина в землището на гр. Белица, област Благоевград. И за двата обекта е имало издадени позволителни за сеч. Проверяващите са установили редица нарушения: сеч, която не отговаря на разрешената, на немаркирани дървета и др., като в единия от обектите незаконно отсечената дървесина е възлизала на 66 плътни куб. м. Спрени са дейностите по добив на дървесина и в двата обекта, за срок от три работни дни.

Незаконна сеч на над 80 дървета от бял бор, черен бор и бук са установили служители на РДГ-София. Нарушенията са констатирани в пет насаждения, попадащи в частни и държавни горски територии, в землището на с. Белчин, общ. Самоков. Служителите на РДГ-София са изготвили констативен протокол, като предстои да бъдат уведомени и компетентните разследващи органи. Работата по случая продължава.

Служителите на РДГ-Кюстендил са съставили акт на лице, запалило стърнище в землището на с. Жиленци.