Среднощен отмъстител подпали 8 коли в Ягодово

Престъпленето е извършено малко след полунощ. Очевидци са повикали пожарната, до чието пристигане и намеса обаче напълно са изгорели 6 автомобила от различни марки, а други два – бус и лека кола, са също силно обгорели. Става дума за един от известните таксиметрови оператори Мариян Киров, който развива мащабна дейност на таксиметровия пазар и в Пловдив.

По негови признания ковид кризата е засегнала тежко бизнеса му и от 40-50 коли в употреба останали едва десетина. Неизползваните машини били паркирани пред сервиз на улица «Васил Левски» в Ягодово и са ясно видими край пътя още при входа на селото. Само за няколко часа криминалистите са разкрили и задържали подпалвача – 27-годишен от село Крислово, който признал извършеното.

Той залял обилно първата от колите със силно запалима смес от нафта и бензин и я запалил. Огънят светкавично лумнал и се пренесъл върху останалите, паркирани едно до друго таксита.

Разследват се версии за отмъщение или неуредени бизнес отношения между подпалвача и собственика. Според бизнесмена щетите по изгорелите таксита възлизат на близо 70 хиляди лева./БНР