Стабилизиран, но все още с опасност за живота е Емилиян Добранов

25-годишният син на Марио Добранов-Добранката е преведен и настанен в отделението по реанимация на столичната клиника „Софиямед”

Стабилизиран, но все още с опасност за живота е Емилиян Добранов, който бе блъснат от полицейски автомобил. Това съобщиха близки до неговото семейство. 25-годишният мъж е преведен и настанен в отделението по реанимация на столичната клиника „Софиямед”. Още в събота той бе транспортиран по спешност с линейка и екип от специалисти на частната болница в Дупница „Св. Иван Рилски 2003”. Направените на място в Дупница снимки и изследвания установиха тежка черепно-мозъчна травма. Резултатите от рентгена и скенера бяха изпратени по електронен път на дежурния екип от неврохирург и други медицински специалисти в „Софиямед”, които поеха случая с пострадалия Емилиян Добранов.

Както „Вяра” писа, полицейски автомобил блъсна в събота сина на известния бизнесмен от Дупница Марио Добранов. Инцидентът стана малко преди 7 часа, докато служителите на полицията са правили редовен обход и проверка за заледявания в посока Самоковско шосе. На отсечката при село Крайници Добранов буквално е връхлетял върху полицейския автомобил. Емилиян и неговата компания са празнували до сутринта и са били под въздействие на алкохол. Минути преди инцидента младежите са извикали такси и са вървели по пътя в очакване на неговото пристигане. Предполага се, че Емилиян се е объркал и е помислил полицейската кола за пристигащото такси и това е причината да излезе непредвидимо в средата на уличното платно. Ударът е от лявата страна на полицейския автомобил. Следи има по предната лява врата, стъкло и огледало. Пробата за алкохол на водача на полицейския автомобил е отрицателна. Всички свидетели са разпитани. По случая е образувано следствено дело, тъй като в инцидента участва служител на МВР.

Информацията за инцидента обиколи за часове цяла Дупница. Бащата Марио Добранов и неговият брат Роман са известни бизнесмени в града. Стотици приятели на Емилиян и неговото семейство са притеснени след злополуката. Всички се молят за подобряване на неговото състояние и бързо възстановяване.