Стоян Христов е новият областен управител на област Благоевград

С Решение на Министерския съвет от 06.12.2022 г. за областен управител на област Благоевград е назначен Стоян Христов.
Днес, в 10:30 ч. в сградата на Областна администрация Благоевград, се състоя официалната церемония по встъпване в длъжност. Досегашният областен управител Николай Шушков символично предаде властта на новoназначения областен управител Стоян Христов. Шушков бе назначен на поста от служебното правителство на 04.08.2022 г.
„Стоян Христов е един изключителен експерт в местното самоуправление, има богат опит и съм сигурен, че ще се справи с възложените му функции.“ С тези думи Николай
Шушков приветства новия областен управител, като благодари и на всички служители на Областна администрация – Благоевград, на всички кметове и председатели на общински съвети на 14-те общини в областта за доброто сътрудничество.
В своето първо обръщение Стоян Христов благодари за доверието, което правителството на България му гласува, за да бъде областен управител на област Благоевград. Г-н Христов благодари и за добрата съвместна работа с предишния областен управител и екипа на администрацията. „Решението за назначаването ми е от 6 декември – един хубав празник. Затова нека си пожелаем Св. Николай Чудотворец да ни закриля и помага в делата ни.“, каза новият областен управител.
Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев, досегашният областен управител Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.
Стоян Христов и Николай Шушков си пожелаха на добър час и увериха, че ще продължат съвместната си работа в услуга на гражданите от област Благоевград.
До този момент Христов беше главен секретар на Областна администрация Благоевград. В три служебни правителства е заместник областен управител на област Благоевград. Христов е бил директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ на община Гоце Делчев. Преди това близо седем години е бил служител в общинска администрация Благоевград. Юридическото си образование е получил в СУ „Св. Климент Охридски“.