Страхотно изпълнение на “Камино”! Лили Иванова поднесе изненада на публиката в Благоевград

Стартът на Турне 2023 на поп примата предизвика истински фурор

След успеха на миналогодишното мащабно национално турне, Лили Иванова имузикантите от “ЛиОркестра” решиха отново да зарадват публиката.

Турне 2023” започна от Благоевград на сцената на спортна зала “Скаптопара” пред1200 души публика, която, въпреки че я беше гледала само преди половин година,отново изпълни капацитета на залата и пя заедно с нея любимите си хитове.

В хода на турнето, на концерта си в Монтана, примата изпълни на живо песента“Ветрове” за първи път от 10 години насам в нов аранжимент, дело на музикалниядиректор на “ЛиОркестра” – Ангел Дюлгеров.

На старта на новото турне Лили поднесе друга изненада на своите почитатели.

В нов, обогатен аранжимент, Лили Иванова изпя “Камино”, станала нейна емблема през годините, още от едноименния албум, издаден през 1969 година. Неведнъж Лили еразказвала историята как чува песента за първи път от естрадната легенда ИринаЧмихова в читалището на родния за примата Кубрат. След концерта решава, че щенаучи текста и това се случва благодарение на касета, записана от неин познат повреме на изпълнението на Ирина Чмихова. От тогава “Камино” е може би най-желанатаот публиката на Лили песен и тя отново я изпълни на сцена, музикално преобразена отАнгел Дюлгеров и талантливите импровизации на музикантите от “ЛиОркестра”.

Снимки: Lili Ivanova/Facebook

Освен обновените попълнения в репертоара, Лили Иванова зарадва своите фенове найвече с това, че се завърна на концертната карта и даде заявка за силно турне от общо15 концерта, в 13 града.

Следващият, който ѝ предстои е след почти седмица, на 19.05 в Народния театър.Концерт, който повдигна много въпроси около високата цена на билетите (най-високата категория стигна до 500 лв.). Въпреки дебата в социалните мрежи, концертът е напълно разпродаден и обещава отбрани гости от всички сфери на обществения живот вБългария.