Сухопътните войски празнуваха в Благоевград

Празникът на Сухопътните войски и на 3-то Бригадно командване бяха отбелязани тържествено в Благоевград на площад „Македония“. На събитието присъстваха областният управител Николай Шушков, кметът на общината Илко Стоянов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, гости от различни институции, граждани.

Полковник Митко Балтов, командир на Бригадното командване в Благоевград изказа своята благодарност към всички военнослужещи.„Безбройни са историческите примери, в които нашите храбри предци се впускат в битки, за да защитят нашата Родина. Много са и примерите, в които превъзхождащи по численост и въоръжение противници, биват отблъснати и противно на логиката, побеждавани. Ние сме техни горди наследници. В днешния празничен ден  респект и уважение пред всички вас изказвам своята благодарност за безрезервната служба, за положения неимоверен труд и професионалното изпълнение на поставените задачи“ – каза полковник Митко Балтов и пожела на военнослужещите здраве, щастие и късмет.

На пл. „Македония“ бе отслужен и водосвет за здраве от свещениците от благоевградски храм „Въведение Богородично“ – отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов.

Участниците в церемонията, жителите и гостите на Благоевград бяха поздравени и с изпълнения от творци от Ансамбъл „Пирин“.

На финала на честванията полк. Митко Балтов връчи плакет и благодарствена грамота на кмета Илко Стоянов в знак на добро сътрудничество между Община Благоевград и 3-то Бригадно командване.