Събраха 2300 лв. от футболен турнир в Самоков, даряват ги за лечението на полицая Емил Златков от Костенец

  • На Емил е установено спиране на бъбречната дейност, назначена му е хемодиализа три пъти седмично

  • Кирил Божков от Самоков спечели приза за голмайстор, най-добър вратар стана Валентин Василев

Над 2300 лeва бяха събрани по време на проведения двудневен благотворителен футболен турнир в зала “Арена” – Самоков. Той е организиран от спортен клуб “Мусала” с почетен председател Любомир Рангелов към Областната дирекция на МВР в Софийска област и с безвъзмездната подкрепа на община Самоков.

Сумата ще послужи за лечението на старши полицай Емил Златков от Районното управление на полицията в град Костенец, който е с установено спиране на бъбречната дейност и му е назначена хемодиализа три пъти седмично.

Извършена му е пункция на белите дробове, като му е назначена и повторна такава.

Победител в благородната спортна кауза стана отборът на домакините от Районното управление на полицията в Самоков. На финала те победиха своите достойни противници от отбора на Районното управление на полицията в Ботевград. Трети в класирането остана отборът на Районното управление на полицията в Елин Пелин. Със своите десет попадения в противниковата врата пък Кирил Божков от Самоков спечели приза за голмайстор.

Най-добър вратар стана Валентин Василев от Районното управление на полицията в Елин Пелин, а за най-добър състезател бе обявен Николай Георгиев от Районното управление на полицията в Ботевград. Отличието за феърплей пък заслужи отборът на Областната дирекция на МВР.
Наградите на призьорите в проведения благороден футболен турнир връчи заместник-кметът на община Самоков Люба Кленова.

Желаещите да се включат в организираната дарителска кампания могат да изразят своята съпричастност и на следната банкова сметка:

ЦКБ
IBAN: BG24CECB 9790 1082 1722 00
Емил Стоянов Златков