Със стихове и песни възпитаниците на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в хаджидимовското село Абланица казаха „не” на насилието

 

Възпитаниците и учителите от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в хаджидимовското село Абланица казаха не на насилието в училище. Инициативата е по повод международната седмица „Анти-тормоз“ в школата.

Мероприятията се провеждат по инициатива на ръководството на училището и учителя и общински съветник в ОбС Хаджидимово Илвие Кокударева и минават с активното участие на ученици. Със стихове, песни и танци те показаха, че в училище може да бъде забавно и приятно.

Децата за пореден път бяха запознати  и дебатираха по темите за насилието, агресията и тормоза. Бяха изработени табла, показващи доколко учениците са съпричастни към тази така важна и тревожна тема.

Учениците показаха своите знания и умения по въпросите за тормоза, видове тормоз и стимулиране на търпимост и толерантност във взаимоотношенията между тях.

„Организирани са и предстоят да бъдат проведени родителски срещи по темата за обсъждане на предприетите от училището мерки във връзка с недопускане на агресивно поведение”, сподели Кокударева.