С гол на Йордан Лечов отборът на „Банско” изкопчи ценни 3 точки от „Ботев” (Ихтиман)

Мачът от 20-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между „Банско” и „Ботев” (Ихтиман) бе от изключително значение за съдбата на отбора от курортния град. Този двубой трябваше да се изиграе на пълни обороти от футболистите, на които треньорският тандем Георги Иванов-Ели Маркес гласува доверие. Заветната цел бе спечелване на трите точки. В 26-ата минута при образцова атака на „козлите” Тиаго от фаул центрира високо в наказателното поле на гостите и там включилият се в помощ на нападението Йордан Лечов успя да простреля с глава вратаря на „Ботев” Николай Радев за 1:0. Това беше допълнителен стимул за играта на домакините и те продължиха да играят още по-напористо, търсейки отбелязване на ново попадение. От своя страна гостуващият тим в лицето на Владимир Каптиев, Богомил Христов, Владимир Бахъров и Мартин Станкев търсеха начин за отбелязване на гол, но ударите им бяха или неточни, или спасени от вратаря на „Банско” Хуго Гумиеро.
Най-чистото голово положение за гостите бе в 28-ата минута, когато Владимир Каптиев отблизо не успя да огорчи стража на домакините. До края на първата част на мача не се стигна до отбелязване на нови попадения в двете врати.
След почивката битката на терена стана още по-жестока. Футболистите на „Банско” заиграха затворено, разчитайки напред на контраатаки.
Футболистите на „Ботев” заиграха ва банк, търсейки начин за промяна на резултата, но намеренията на техните нападатели бяха парирани навреме от отличните в защита в мача Йордан Лечов, Никола Мицански, Марио Димитров, Костадин Слаев. До края на срещата резултатът от първото полувреме се запази и главният съдия Ивайло Стоянов, който ръководи двубоя на ниво, даде край на мача при резултат 1:0 за отбора на домакините.
„Не мога да не бъда доволен от спечелването на трите точки. Този мач беше от съществено значение за нашия отбор срещу един съперник, какъвто бе отборът на „Ботев” (Ихтиман), в който играят много авторитетни футболисти, преминали през професионалната лига. Тактиката ни успя. Нашите футболисти направиха каквото можаха и съвсем заслужено се радваха след последния съдийски сигнал”, сподели Георги Иванов от треньорския щаб на ФК „Банско”.
Другият треньор Ели Маркес допълни: „Играхме без опитния нападател Боби Хазуров, който отсъстваше заради контузия. Момчетата, на които гласувахме доверие с колегата, играха на ниво, изпълниха тактическите указания.
Ще бъде грешка, ако не изтъкна Тиаго Галафаси, Улилсън Барбоса, Венци Маламов, Марио Димитров и Йордан Лечов, който на всичко отгоре вкара и златно попадение, което ни донесе трите точки. И петимата бяха с една идея по-добри от останалите. Все повече се доближаваме до границата за излизане от опасната зона. Уверен съм, че до няколко кръга вече ще бъдем далеч пред нея”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ