С 19 000 лв. обновяват Центъра за стари хора в Рила

Обновяване на Дневния център за стари хора предстои в Рила. От общината търсят доставчик за закупуване и монтаж на новото оборудване и обзавеждане. То включва мивка, нагревател за вода, аспиратор, кухненски плот, принтер, апарат за кръвно налягане, бюро, офис стол, хладилник, готварска и микровълнова печка, кухненски шкаф, закрит шкаф, диспенсър за вода, преносим компютър, маси, столове, диван, телевизор, климатици и др.

Обявената обществена поръчка е на стойност 18 983,33 лв. без ДДС и касае изпълнение на договор за съвместна дейност на община Рила и Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Крайният срок за подаване на документи е 7 септември.

Проектът е насочен към модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги в центъра. Той е разкрит през 2008 г., като капацитетът му е определен на 20 места. Проектът цели повишаване качеството на социалната услуга, водещо до подобряване условията на живот и на условията за социално включване на възрастните хора. Освен редица социални ползи проектът ще допринесе за премахването на загубите на енергия, намаляване разходите за електрическа енергия и подобрен комфорт в социалната инфраструктура. Цели се и преодоляване на социалната изолация, активно включване в живота на обществото и стимулиране самочувствието и мотивацията на 20 възрастни хора на пенсионна възраст чрез тяхната социална интеграция и упражняване на правата им, поддържане на високи хигиенни норми и създаване на безопасна, и сигурна среда за предоставяне на услугата, както и за работа на наетия персонал, осигуряване достъп на по-голям брой потребители до качествена социална услуга.

Юлияна КОЛЧАКОВА