ТЕЦ „Бобов дол” и доброволци ремонтират читалището в Големо село

За празниците местните се събират на „Споделена Коледа”

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

ТЕЦ „Бобов дол” и доброволци ремонтират читалището в Големо село. „От ТЕЦ „Бобов дол” започнаха ремонт в читалището, за който до момента са разходвани около 15-20 000 лева. Той включва смяна на дограма, на цялата фасада на библиотеката и залата за репетиции, където репетират 15 жени от ЖТС „Магия” и над 15 деца от ТС „Магия-мини”. Благотворително се включват и още много жители на селото.

“Вече имаме дарен климатик от мъж, който е израсъл в селото, но от 7-8 г. вече не живее тук. Родителите на децата, които посещават читалището, също помагат с каквото могат. Жените от танцовия състав също винаги са насреща, съдействат за каквото и да ги помоля. Помагат ни и местни бизнесмени. От свое име искам да благодаря на всички, които се отзовават на молбите ми. Няма човек от селото, когото  да съм помолила за нещо, свързано с читалището, да не се е отзовал. В селото сме наистина като едно голямо семейство”, каза секретарят на НЧ „Разметаница -1919” Райна Ковачка. От читалището с благодарност приемат и жеста на управляващите в Бобов дол. Със свое решение местният парламент предостави за безвъзмездно ползване помещенията на читалището, които са общинска собственост. „На 28 ноември на заседание на Общински съвет -Бобов дол, бе решено да се предоставят  безвъзмездно на читалището 3 помещения – библиотеката с читалнята, залата за репетиции и малкото складче, които ползваме. Цялото ръководство на читалището и всички самодейци изказваме благодарности към кмета г-жа Елза Величкова и Общинския съвет. Така читалището ще продължи да развива своята дейност и да изпълнява учебно-просветителски функции”,  допълни Ковачка.

Тя отбеляза, че една от предстоящите задачи на читалищното ръководство е да осигури средства за закупуване на детски носии. Тази зима от читалището възобновяват провеждано преди години събитие – „Споделена Коледа”. На 26 декември в местния ресторант големоселци ще се съберат на обща коледна трапеза.