Трагедия в Радомир! Пожар уби 41-годишен мъж

Петима са загиналите в огнени бедствия в Югозапада от началото на годината

41-годишен жител на Радомир е изгорял като факла при пожар в дома си. Трагедията се е разиграла около 12,40 ч. в неделя. Съседи на мъжа забелязали, че от къщата му се вият пламъци и дим и подали сигнал на телефон 112. Когато пристигнали, пожарникарите потушили огъня, а при разчистването на отломките открили безжизненото тяло на стопанина.

Извиканият на място екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на младия мъж. Трупът е закаран за аутопсия в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник, за да се изясни дали жертвата не е починала от насилствена смърт, а пожарът да е предизвикан впоследствие, за да се заличат следите на извършителите.

Огънят е унищожил напълно мебели и дограма.

На мястото на инцидента е извършен оглед от пожарникарски и полицейски екипи. Причините за случилото се са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

Това е 5-и пожар със смъртен случай в Югозапада и трети – в Пернишка област от началото на годината.

На 2 януари 61-годишен мъж изгоря в дома си в село Коларово, Петричко.

На 5 януари жена на 53 г. загина в Перник, след като пламна апартаментът й в квартал „Тева”.

Навръх Антоновден – 17 януари, в Паничарево пожар уби 76-годишен жител на бобовдолското село.

На 11 февруари мъж на около 50 години от Трън загина, след като къщата му на ул. ”Народна воля” изгоря до основи.

Неправилното боравене с отоплителни уреди е първата и най-честа причина за пожари през отоплителния сезон, следвана от неизправности в коминните тела. Най-уязвими са възрастните и самотно живеещи хора, коментираха огнеборци. Те призоваха хората да обърнат внимание на комините – дали са почистени и дали имат нужда от измазване, както и на инструкциите за безопасно използване на електрическите уреди.