Трагедия в Разлог! Откриха труп на бански зет от Нова Зеландия в хотел „Три планини”

Оставя съпруга и бебе сираче

Откриха труп на мъж в апартаментен комплекс „Три планини“, който се намира недалеч от град Разлог. Екипи на Спешна помощ и полицията са констатирали смъртта на мъжа.

Починалият е с българско име, тъй като по бащина линия произходът му е благоевградски, но е роден в Нова Зеландия, откъдето е майка му. Затова по документи се явява новозеландец. Мъжът е живеел със съпругата си Е.Б. от Банско в апартамент в комплекса, където са отглеждали бебето си, родено миналата година.

Няма потвърдени данни каква е причината за смъртта на мъжа и точно кога е настъпила. Той е бил в неизвестност за близките си последните два дни, преди да бъде открит от персонала в помещение за общо ползване в комплекса.

Комплекс „Три планини“, известен като собственост на финансиста Владимир Каролев, е съставен от сгради с апартаменти, закупени от граждани на различни държави. Управител на комплекса и живееща там е И.Б. от Банско. В него под наем живеят също нейната майка и сестра, която е всъщност омъжена за новозеландския гражданин.

В края на месец май пък руснак сложи край на живота си в Банско. Тогава 65-годишният чужденец скочи от тераса на четвъртия етаж на апартхотел и почина на място. Това е станало в т.нар. руско селище „Св. Иван“, което се намира в края на града и там доста руснаци имат закупени жилища. Имало съмнения за нещастен инцидент, но в жилището е намерено предсмъртно писмо, в което са посочени лични мотиви за самоубийството.