Урок по патриотизъм в българското училище в Милано

Лекция на патриотична теча изслушаха децата от българското училище “П. Яворов” в Милано. Основател на българското школо е Гергана Христова от Дупница.Малчуганите научиха нови факти за освободителната война от преподавателя по история в учебното заведение.

“Защо 3 март е Национален празник? Няма как да се отговори на този въпрос, ако не се разкаже една вековна история, изпълнена със значими събития, с върхове и спадове, с победи и поражения, гордост и усещане за национална принадлежност“, написаха от училището в своята Фейсбук страница.

По повод празника, от образователното средище публикуваха в социалната мрежа стихотворението на Атанас Далчев “Към родината“, написано през 1965 година.

Българското училище в Милано започва работа на 12 януари 2014 година. Учебната му дейност е насочена към всички, които искат да научат български език и да се доближат до родните традиции и култура. Училището провежда обучение в присъствена, дистанционна и смесена форма. Желанието на децата и техните родители, както и на учебното заведение е да успее да им предадем основите на българския език, литературата, историята, географията, фолклора и народните танци. В него се обучават над 90 деца на възраст от 4 до 19 години. Учебните занятия се провеждат в неделя от 9:30 до 13:30 часа местно време в Милано.