Успешен мандат отчете народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска

Народният представител Радослава Чеканска отчете успешен мандат в Народното събрание за периода 2017-2021 г. В качеството си на депутат в 44-тото Народно събрание Чеканска бе член на комисиите по култура и медии и по вероизповеданията и правата на човека. Тя отчита участието си в изготвянето на 11 законопроекта.

Радослава Чеканска бе сред дейните народни представители с десетки питания от трибуната на Народното събрание. Тя е отправяла писмени и устни въпроси към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски във връзка с паневропейски транспортен коридор №8. Питания има и към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков относно строителството на участък от републикански път ІІІ-623 на територията на област Кюстендил. Радослава Чеканска е поставяла въпрос към Красен Кралев, министър на младежта и спорта, във връзка с  реконструкцията на комплекс „Осогово”. Нейни питания са се чули и към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, свързани с ремонтни работи по път II-62 Дупница – Самоков, както и изпълнението на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020. Народният представител е поставял за обсъждане и въпрос към министъра  на културата Боил Банов относно подобряване на инфраструктурата на училищата по изкуства и култура към Министерството на културата.

От съществено значение в работата си като народен представител Р. Чеканска отчита постоянния контакт и организирането на приемни дни във всички населени места в региона. Тя поема  инициативата за изграждане на Контролно-пропускателен пункт „Седемте рилски езера“ на приблизителна стойност 590 000 лв., осигурени от ПУДООС. Пунктът улеснява провеждането на спасителни акции, като през август 2020 г. строителните дейности стартират. С нейно съдействие са построени няколко модерни и безопасни детски площадки в град Бобов дол, град Сапарева баня, както и в няколко села в община Дупница. След проведени разговори с министъра на образованието Красимир Вълчев и с помощта на неговия заместник Таня Михайлова са  отпуснати средства в размер на 650 000 лв., предназначени за паркоустройство и благоустройство на училищния двор на СУ „Христо Ботев“ в град Сапарева баня. Чеканска подкрепя оформянето и представянето на проекта на ОУ „Евлоги Георгиев“ – гр. Дупница, с който са спечелени средства на обща стойност 513 696 лв. С отпуснатата финансова помощ ще бъдат надстроени две учебни стаи, ще се обнови столовата, ще бъде изградена шумоизолираща преградна стена, както и ще се закупи оборудване за 6 учебни стаи. Заложено е преасфалтиране на училищния двор. Предвижда се и въвеждането на едносменен режим на обучение. Като народен представител Чеканска е  осигурила лазерни принтери в ОУ „Евлоги Георгиев“ и  СУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Дупница. Тя съдейства и за осигуряване на средства в размер на 10 000 лв. за ремонт на 155-годишния храм “Св. 40 мъченици” в село Бабино.

По време на пандемията депутатът Р. Чеканска е дарила  предпазни маски, шлемове, предпазни облекла, контейнери за Ковид отпадъци, както и 8 тона работен разтвор дезинфектант на двете многопрофилни болници в град Дупница и ОУ „Евлоги Георгиев“. Осигурила е чакъл, необходим за подобряване на настилката и запълване на дупките на улица в село Ресилово. По време на кризата с безводието в село Палатово Р. Чеканска заедно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров са съдействали за осигуряване на вода за спешни питейни и битови нужди на местното население. Към момента община Дупница разработва проект за изграждане на водопровод към населеното място. Сред отчетените дейности са още и изцяло ремонтираните по проект бази на детска градина „Св. Анна“ в селата Ресилово и Овчарци. Народният представител от 44-тото Народно събрание Р. Чеканска благодари на всички свои колеги и граждани, които са й оказвали подкрепа, за да се случват позитивни инициативи и решения за региона.