Успешен старт за „Звездите” от Петрич, спечелиха 4 медала от Атлетическа лига GOKIDS 2021

Над 400 състезатели от цялата страна участваха в първия за 2021 година турнир за подрастващи от атлетическа лига „Гокидс”. Организиран от клуб „Маги Христова” със съдействието на фирма „Абофарма”, осигурила предметните награди за малките и подпомогнала финансово турнира, той се превърна във важна проверка за най-малките в края на зимния сезон. Участниците – момичета и момчета – бяха от набор 2006 до набор 2014.
Децата от спортен клуб по лека атлетика „Звездите” – град Петрич с ръководител Анита Янкулова се представиха много добре на този спортен форум и спечелиха четири медала.
Сияна Манасиева при момичетата, родени през 2010 година, завоюва златен медал в дисциплината скок от място с лично постижение 2.12 м. Тя е и с бронзов медал от дисциплината бягане на 60 метра.
Любомир Георгиев, роден през 2012 година, завоюва бронзов медал в дисциплината скок от място с лично постижение 1.89 метра.
Елена Трайкова е също с бронзов медал от дисциплина скок от място при момичетата, родени през 2012 година – с лично постижение 1.79 метра.
Мария Трайкова – при момичета, родени през 2009 година, остана на четвърто място, само на 4 хилядни от бронза, в дисциплината бягане на 60 метра.
Андон Каратанчев се класира на пето място в дисциплината бягане на 60 метра.

 

Ташко СУЛЬОТОВ