Феновете на Марек към наказаните футболисти: С вас сме, момчета

Веселин Дангов

Отборът се готви за гостуването на Спартак във Варна

 

Ташко СУЛЬОТОВ

Реакции за наказани футболисти от Марек след двубоя с Литекс (1:1) от Втора лига.

„Силно изненадан съм от тежките наказания, които ДК на БФС София наложи на моите футболисти. Единият нападател – Николай Ганчев, е наказан с лишаване от участие в три официални мача, а Веселин Любомиров – за 12 срещи общо. Това са изключително тежки наказания и ще последва обжалване пред Апелативната комисия на БФС София“, коментира пред Вяра старши треньорът на тима от Дупница Танчо Калпаков.

Пред канала „Марек Завинаги“ председателят на фенклуба Веселин Дангов също излезе с коментар по темата.

„Твърдо заставам, както аз, така и феновете на тима, зад Веско Любомиров и Ники Ганчев. Това са едни от най-добрите футболисти на тима. За мен съдиите и делегатът бяха пратени, за да се случи точно това, да бъде спрян Марек и да бъдат провокирани момчетата в игра. Още в началото на мача съдията Десислав Сталев започна умишлено да отсъжда спорни моменти, а и да се държи с неуважение към тима ни. Видя се, че съдиите бяха дошли да изпълнят поръчка. Не им прави чест да провокират отбора, за да се стигне до тези тесли от страна на БФС. Заставам зад Веско и Ники, а и не само аз, всички фенове, и няма кой да ни уплаши… Нека да напълним още повече стадион „Бончук“, за да знаят, че няма как да ни спрат. Някои хора се притесниха от подема на Марек. Сега е моментът тези момчета да знаят, че сме до тях и ще ги подкрепяме до макс, защото те са горели не за себе си, а за Марек. Момчета, с вас сме и ще сме по-силни от всякога“, каза Дангов.

Междувременно дупнишкият тим се готви за предстоящия мач със Спартак (Варна). Всички занимания на футболистите преди гостуването старши треньорът Танчо Калпаков проведе на стадион „Бончук”. Той сподели, че в събота сутринта 20 футболисти, на които ще разчита за мача от 7-ми кръг за първенството на Втора професионална лига ще отпътуват за морската столица. Веднага след пристигането, при местни условия, ще бъде последната тренировка – ден преди двубоя.

„Досегашният старши треньор на домакините Вальо Илиев бе сменен след загубата им от Беласица (Петрич), а за неговото място бе определен Васил Петров. Не мога да гадая на кои футболисти ще разчита в неделя срещу нас новият наставник. В отбора имам доста добри футболисти и с опит в професионалния футбол. Ще се концентрираме изцяло върху нашата игра. Промени в основния състав ще има, за разлика от злополучния мач срещу Литекс (Ловеч). С кои 11 ще започна мача, ще има яснота на разбора преди двубоя. Надявам се тези, на които ще гласувам доверие срещу Спартак, да го оправдаят и да задоволят интереса на зрителите, дошли да наблюдават срещата, и дано да излезем с чест от нея”, заяви Калпаков.

 

Вероятен състав: Костадинов, Стойнев, Мурадов, Башлиев, Каймакански, Илиев, Близнаков, Гогов, Иванов, Гущеров, Костов.