Франция осъди до живот сериен убиец и изнасилвач, лежал в Бобов дол 

Снимка: Autun Infos
Френските магистрати осъдиха на доживотен затвор българин – сериен убиец и изнасилвач. Последното престъпление на Олег Чиков е блудство с непълнолетно момиче в Гоце Делчев. Присъдата за сексуалното посегателство е излежавал в Бобовдолския затвор. Оттам бе екстрадиран във Франция, за да отговаря за извършено през 2013 г. брутално престъпление.
Френският апелативен съд потвърди доживотната присъда  на Чиков, който бе обвинен в убийството на 70-годишен мъж и изнасилването на неговата 63-годишна съпруга. От присъдата 22 години ще бъдат излежавани при строг тъмничен режим.
През 2013 г. българският гражданин е бил дървар на сезонна работа в гр.Отън. В нощта на 4 срещу 5 октомври е проникнал в дома на пенсионер на 74 години и го убил в съня му с удар по главата. После изнасилил жена му и я ударил също по главата. Разследващите казват, че при убийството на пенсионера е изтекла толкова кръв, че се просмукала в пода и протекла в трапезарията на долния етаж на къщата.
Защитата на българския гражданин каза, че обвинението срещу него е лишено от доказателства, че няма никакви ДНК следи, нито отпечатъци на българина в жилището на жертвите. Елементът, който потвърждавал вината на Чиков, били носна кърпичка и влажна кърпичка с неговия генетичен профил, открити на неколкостотин метра от местопрестъплението. Самият Олег заяви, че няма нищо общо с този случай.
Досието на 32-годишния мъж е пълно с брутални и жестоки престъпления.
На 17 години Олег Чиков, който тогава е живял в интернат, изнасилил и убил учителката и скулптор Дора Балинова от Ракитово, за което през 2005 година е пратен в затвора. Излежава присъдата си и през 2013 г. заминал във Франция.
Тогава извършил бруталното престъпление в дома на възрастните французи. След зверството се завърнал в България, за да не бъде открит от властите. Установил се при майка си, която живеела в Гоце Делчев, и извършил блудство с 15-годишно момиче от града. При опит да избяга в Гърция бил заловен.