Футболистите на Беласица се стягат за победа срещу Янтра

Последния си домакински мач за полусезона петричани ще изиграят на „Арена Симитли“

Ташко СУЛЬОТОВ
Футболистите на Беласица се стягат за победа в последния си домакински мач за полусезона – този с Янтра (Габрово). Петте планирани тренировки треньорският щаб на мъжкия отбор на ОФК Беласица проведе на помощния терен на НСБ „Цар Самуил“ и този на стадиона в Марикостиново.
Още отсега е ясно, че в групата за мача от 16-и кръг за първенството на Втора професионална лига срещу Янтра в събота на стадион „Арена Симитли“ няма да попаднат наказания за една официална среща за натрупани пет жълти картони Владимир Гогов и Мартин Русков, който е със спрени права заради инцидента в Созопол, когато главният съдия Стилиян Колев показа несправедливо червен картон на петричкия защитник. Това бе и причината да се подаде жалба до ДК на БФС София във връзка с тази ситуация, но се изчакват допълнителни пояснения от страна на отговорните длъжностни лица на мача. Затова е необходимо време и всичко ще се реши на следващото заседание на дисциплинарната комисия. Всички останали футболисти са на разположение на треньорския щаб, но на кои от тях ще се разчита за мача срещу Янтра ще има яснота едва на разбора в деня на мача. Очаква се лесна победа на петричкия тим, имайки предвид временното класиране на двата отбора – Беласица е на 4-то място с 25 т., а Янтра е на 14-то място с 16 т.
И за този мач феновете ще пътуват безплатно до Симитли. Както обикновено, автобусът ще тръгне от сградата на кметство Петрич в 13, 00 часа. Очаква се в последния домакински мач на Беласица изключително голяма подкрепа от любителите на футбола от южния град.