Футболистите на „Марек” надиграха „Оборище”, но отпаднаха от турнира за Купата на България

На стадион „Бончук” се срещнаха отборите на местния „Марек” и „Оборище” (Панагюрище) в мач за Купата на България. През първото полувреме на срещата възпитаниците на Светльо Георгиев сътвориха куп голови положения, но ударите на Димитър Панталеев, Димитър Чечев, Джордж Николов бяха неточни срещу противниковата врата.
В 44-тата минута след центриране отляво в наказателното поле на домакините намиращият се на задна врата Даниел Васев от отбора на гостите от воле изпрати неспасяемо топката в мрежата за 0:1.
Веднъж и гредата помогна на стража на гостите в 15-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на „Оборище” от страна на Иван Калайджийски непокритият нападател Димитър Панталеев разтресе напречната греда на гостите.
През второто полувреме натискът на футболистите на „Марек” бе тотален. Николов и Панталеев изскочиха очи в очи с вратаря на гостите, но не успяха да го преодолеят. До края на срещата опитите на футболистите на домакините да превземат вратата на Хуго Гумиеро останаха безплодни. В даденото от главния съдия продължение в помощ на колегите се включи дори и вратарят Евгени Спасов, който с глава отблизо не успя да уцели рамката на вратата на колегата си от „Оборище” Хуго Гумиеро.
„Такъв карък никога не ни е преследвал. Какво ли не направиха нашите футболисти, но топката така и не навести мрежата на вратаря на „Оборище” нито веднъж. Станалото – станало, трябва да гледаме напред”, сподели заместник-председателят на фенклуба на „Марек” Румен Тимев.
Президентът на „Оборище” (Панагюрище) Илия Анчев сподели, че е приятно изненадан от победата, която постигнаха футболистите срещу един от най-силните отбори в ЮЗ трета лига – този на „Марек” от град Дупница. „Нашите усилия бяха насочени най-вече за съботния мач, в който ще домакинстваме на „Беласица” (Петрич) – отбор, който все още е без загуба от началото на първенството. Но ето че след като победихме „Марек” за Купата на България, със сигурност в 1/32-финалната фаза ще домакинстваме на отбор от втора лига, което ще е добре за нашите зрители”.