Футболист на „Калабак” (Самуилово) наказан без провинение?

Кметът на Самуилово Кирил Стоянов

По-малко мачове се изиграха по терените на областна група „Струма-2”

 

С изключение на мача „Огражден 1955” – „Локомотив” (Генерал Тодоров) всички останали срещи от 17-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” поднесоха доста емоции по терените на територията на община Петрич.

В село Беласица едноименният тим домакинства на „Струма” (Марикостиново) и завърши 2:2. Домакините приложиха преса в този двубой на гостуващия отбор. В 6-ата минута капитанът на „Беласица” Кирил Стамчев центрира удачно към Николай Николов, вратарят на гостите не успя да укроти топката в ръцете си и това бе добре дошло за Николов да изпрати коженото кълбо в мрежата за 1:0. Три минути по-късно Георги Велков от границата на наказателното поле изпрати топката на сантиметри встрани от вратата на гостите. В 20-ата минута от втора позиция отдясно бе изведен Димитър Беков от „Струма”, който овладя кълбото, нахлу на скорост и пусна топката покрай вратаря на домакините за 1:1. Опитите на футболистите на двата отбора за промяна на резултата се оказаха безуспешни и така те се прибраха на почивка в съблекалните при равен резултат 1:1. Второто полувреме започна с превес за отбора на домакините. В 51-вата минута Иван Батев центрира отдясно в наказателното поле на гостите, Георги Велков с глава отклони майсторски кълбото, вратарят на „Струма” изби топката, тя срещна гредата, върна се и бе укротена от стража. В 75-ата минута бившият футболист на „Беласица” Георги Спасов, напуснал петричкия тим по известни причини, в момента с фланелката на „Струма” (Марикостиново), успя да простреля вратаря Милен Пройков за 1:2. Натискът на домакините се позасили. В 81-вата минута Николай Николов центрира отдясно към Георги Велков, но той не успя от 2 метра да изпрати топката в опразнената врата на гостите. В 84-тата минута капитанът Кирил Стамчев центрира високо в наказателното поле на гостите и там Георги Велков с вътрешната част на десния крак прехвърли майсторски вратаря на „Струма” за 2:2. При този резултат приключи мачът.

В Митиново местният „Светкавица”, макар и без Марио Тупаров, Антон Бахтерлиев, Росен Симонски и Десислав Трайков, направи добър мач и успя да победи гостуващия тим от Кърналово с 4:0. Отсъствието на четиримата основни футболисти мобилизира допълнително наличните и те дадоха всичко от себе си от първата до последната минута на мача. Срещата започна с пропуски на Петър Илиев с глава и Велик Опренов с крак. Домакините атакуваха отвсякъде отбора на „Огражденец”. Отдясно Петър Илиев, отляво Ангел Гацев, в средата Георги Кокалков сътворяваха много интересни комбинации и внасяха напрежение пред вратата на гостите. В 25-ата минута Георги Кокалков изпрати топката неспасяемо във вратата на „Огражденец” за 1:0. В 31-вата минута Георги Кокалков се възползва от неразбирателство в защитата на гостите и направи резултата 2:0. В самия край на полувремето вратарят на домакините Атанас Ковачев се намеси отлично при контраатака на гостуващия тим. В началото на второто полувреме стражът на „Светкавица” Атанас Ковачев реагира по невероятен начин на два пъти след удари на противникови нападатели. В 57-ата минута Ангел Гацев завърши триходова комбинация с ново попадение за 3:0. В 66-ата минута Петър Илиев при поредна атака на домакините отблизо обстрелва вратаря на гостите, който изби кълбото и в добавката Ангел Гацев не сгреши за 4:0. При този резултат приключи мачът в Митиново.

В Кулата отборът на „Граничар” загуби от „Ураган” (Михнево) с 0:1. Срещата започна с натиск на гостите. В 10-ата минута след центриране отдясно от Васил Стаев топката уцели напречната греда отгоре и излезе в аут. Досегашният вратар на гостите Благой Стоянов, в този мач полеви играч, изведе майсторски Димитър Масларов, той подаде на Стаев, но ударът на последния не бе точен. В 30-ата минута универсалният футболист на гостите Александър Тилев се възползва от изчистена топка от страна на домакините, укроти я майсторски, напредна, вряза се между двойката централни защитници на „Граничар” и, сам срещу вратаря, успя да го простреля за 0:1. Три минути по-късно Димитър Масларов и Васил Стаев не успяха отблизо да огорчат стража на „Граничар”. В самия край на мача Александър Тилев изведе Димитър Масларов пред наказателното поле на домакините, но насочената топка от последния бе избита по невероятен начин от вратаря на домакините. Този мач завърши с победа за отбора на „Ураган” и четата на Александър Тилев гледа уверено към първата половина на таблицата. Този мач беше много коректен и при добро съдийство. След мача Александър Тилев сподели следното: „От мач на мач ставаме все по-добри. Всичко това не остана незабелязано от нашите фенове. Местен бизнесмен обещава да изгради нова съблекалня и да закупи нова екипировка. Това ще внесе допълнителен стимул сред всички нас, за да продължим да играем на ниво за честта и авторитета на клуба и селото. Играхме на ниво срещу силните отбори на „Струма” (Марикостиново) и „Калабак” (Самуилово), а сега победихме като гости „Граничар” (Кулата). В събота ще домакинстваме на отбора на „Беласица-08” в Михнево”.

На стадиона в село Кърналово отборът на „Стрела” (Петрич) като домакини загубиха от „Калабак” (Самуилово) с 1:2. Головете отбелязаха Галин Митков в 12-ата минута за отбора на „Стрела”, Сергей Димитров в 66-ата минута си вкара автогол за 1:1, Радослав Златков в 82-рата минута от отбора на гостите при тяхна контраатака направи резултата 1:2 и донесе трите точки за отбора на „Калабак”. „Защо е наказан Костадин Георгиев с лишаване от участие в една среща, след като няма провинение, водещо до такова наказание?”, пита кметът на село Самуилово Кирил Стоянов.

В Коларово местният „Подгорец” победи „Вихър” (Кавракирово) с 6:2. Три гола за отбора на домакините отбеляза бившият футболист на „Беласица”, ексмладежки национал, Владимир Кабранов, два – Андон Мицков и един Тодор Кръстев – също бивш футболист на „Беласица”. За отбора на гостите две попадения отбеляза Йордан Трендафилов.

Мачът „Огражден 1955” – „Локомотив” (Генерал Тодоров) не се игра поради отказ на гостите от по-нататъшно участие за първенството на областна група „Струма-2”.

Ташко СУЛЬОТОВ