Хандбално шоу в Гоце Делчев! Пирин-64 победи Беласица с гол в последните секунди

Пред невероятна атмосфера в здрав мач ХКПирин 64 (Гоце Делчев) се класира за финалната четворка на Купа България, след победа с 28:27 над Беласица(Петрич).

Мачът започна равностойно и вървеше гол за гол. По средата на полувремето Пирин успя да поведе с два гола, но в крайна сметка на почивката резултатът беше 13:13. През втората част двата отбора отново се впуснаха в здрава битка, като домакините  поддържаха разлика с два-три гола почти през цялото полувреме.

Вратарят на Беласица Велик Танев направи невероятен мач и с проявите си често отчайваше състезателите  на домакините. 5 минути преди края, Пирин имаше аванс от два гола, който отново бе стопен от гостите и така резултатът във финалната 40-а секунда на срещата бе равен. Отборите си размениха по една неуспешна атака, но 5 секунди преди последния съдийски сигнал с гол на Иво Тодоров момчетата на Николай Пиргов извоюваха победата с 28:27.

Мачът се игра пред невероятна атмосфера. Гостите от Беласица имаха солидна подкрепа от над 100 фена с тъпани и тромби.

След срещата мнение даде Красимир Мелков-играещ старши треньор в мъжкия отбор на ОХК Беласица: „Загубихме незаслужено като гости в Гоце Делчев от местния Пирин.Много съдийски грешки през целия мач, и то в най-важните и оспорвани моменти подпираха домакините. Искрено се радвам, че съм треньор на този отбор, който е изграден само преди три месеца. Въодушевен съм от играта на нашите хандбалисти и феновете, които наброяваха над 100 души, дошли от Петрич с автобуси и леки автомобили, с бурии и тъпани да ни подкрепят по невероятен начин. Благодарим на всички фенове, спонсори и община Петрич за това, което правят за нас. Имаше моменти, в които домакините повеждаха с 2-3 гола, но ние успявахме да изравним. Стана истинско македонско дерби, в което феърплеят властваше над всички, с изключение на двамата съдии (Велизар Делийчев и Станислав Стойков). Обстановката  в залата беше страхотна, имаше подкрепа и от двете страни. Отличавам всички наши хандбалисти, които показаха, че този вид спорт е с отборен характер. Вече отборът е в почивка. Очаква се програмата за пролетния дял на първенството от страна на ръководството на зона Витоша“.

Делегатът на срещата доц.Кавдански, дългогодишен преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски”, сподели следното: „Мачът премина при взаимно уважение и изключително приятелска обстановка. Много добра игра на състезателите от двата отбора. Победното си попадение хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) отбелязаха секунди преди края на срещата”.

Ташко СУЛЬОТОВ