С волейбол на училище в Ихтиман

“С волейбол на училище”- новият мащабен проект на федерацията по волейбол и РУО- София област стартира в град Ихтиман с любезното съдействие на ВК ” Ботев” и СУ ” Христо Ботев”.

Специални гости на събитието бяха Калоян Илиев – кмет на община Ихтиман, Росица Иванова- началник на Регионално управление на образованието в София област, Ани Спасова – ст.експерт по физическо възпитание и спорт в РУО, Силвия Арнаутска – главен експерт ” Образование”, Евгени Иванов – световен шампион по волейбол, Виктория Григорова – участник в риалити формата” Игри на волята”, изявени спортисти и др. Най – тържествено кметът Илиев и просветният шеф Иванова дадоха старт на проекта с хубави пожелания към малките и големите бъдещи волейболисти.

Реализацията на проекта цели да се повиши информираността и интереса на децата към спортните занимания, както и да бъдат улеснени спортните клубове в процеса на откриване и насочване на перспективни деца към възможности за развитие чрез най- успешния колективен спорт у нас- волейбола. На училището ще бъде предоставено материално и техническо осигуряване, което да бъде използвано за внедряване на новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

В знак на благодарност, от ВК ” Ботев” бяха връчени плакети на градоначалника Калоян Илиев  и официалните гости.