Цветан Цветанов: Подкрепяме кмета Димитър Бръчков за нов мандат в Петрич

Стартира изграждането на градски парк в града за 4,8 млн. евро, отец Ангел Кочев отслужи водосвет за здраве

 

Кметът на Петрич Димитър Бръчков има пълната подкрепа на политическото ръководство на ГЕРБ. Ние винаги сме заставали зад способни хора като него, които работят в обществен интерес. Ето защо нямаме колебания дали той отново да бъде кандидат за кмет на Петрич.

Това коментира пред журналисти в Петрич председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията. По думите на зам.-председателя на ГЕРБ преди Димитър Бръчков администрацията в Петрич е нямала способността и капацитета да реализира мащабни и значими за гражданите на общината проекти.

„Бръчков освен желание имаше и сериозна компетентност. Той изгради нужния капацитет сред администрацията, кандидатства по европейски проекти и получи одобрение“, обясни Цветанов. Според него резултатите от европейската солидарност са видими за всички и затова догодина на местните избори трябва да подкрепим онези, които искат Европа да остане силна и обединена.

„Кметът Бръчков е екипен играч. Той изгради отлични работни връзки както в България, така и в чужбина. Сигурен съм, че след година ще има още нови реализирани проекти и той спокойно ще може да застане с лицето си срещу жителите на общината и да поиска нов мандат“, посочи Цветанов.

В същото време той, евродепутатът Асим Адемов, народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, областният управител Бисер Михайлов, зам. областният управител Антоанета Янчева, кметът на Сандански Кирил Котев, председателят на ОбС-Сандански Георги Георгиев, председателят на ОбС-Петрич Георги Тренчев, общински съветници, кметове на кметства, представители на община Серес уважиха церемонията на първа копка за градския парк на Петрич.

Той ще се изгради върху терен от 54 дка, прехвърлени безвъзмездно от държавата в собственост на община Петрич. Финансирането за обекта е в размер на 4,8 млн. лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“.

Кметът Димитър Бръчков посочи, че денят е знаков за градската среда на Петрич, защото се поставя началото на строителството на обект, който е от първостепенно значение за хората.

„Проектът за градски парк включва всичко, което е необходимо, за да имаме един многофункционален обект както за отдих и игра, така и за спортна дейност и култура. Вярвам, че при завършването на мащабния обект петричани ще бъдат доволни от направеното, съобразено с нуждите на градската ни инфраструктура“, каза кметът Димитър Бръчков.

Градоначалникът благодари и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за оказаната подкрепа и съдействие миналата година за прехвърляне на имота за парка в собственост на община Петрич. Благодарност беше отправена още към Областна управа-Благоевград и към служителите на община Петрич. Цветанов от своя страна отбеляза, че е впечатлен от амбициите и способностите на кмета Димитър Бръчков. Цветанов припомни, че като вицепремиер и министър на вътрешните работи е оказвал съдействие на предходната местна власт в Петрич по отношение на терена за градския парк.

„Тогава имаше и желание, и мечта у жителите на Петрич, но нямаше способност от администрацията, която не успя да покрие всички изисквания, за да се финализира процесът. Димитър Бръчков успя“, обобщи Цветанов.

Преди първата копка на новия парк водосвет за здраве и успех отслужи архиерейският наместник отец Ангел Кочев, придружен от членове на църковния хор на храма „Св. Богородица”.

Фирмата, която ще изгражда градския парк на Петрич, е „Обединение БГ-КО-Петрич ДЗЗД“. След церемонията на първата копка Цветан Цветанов посети новоизграждащ се завод  в Петрич. До този момент в предприятието работят 350 души, новите работни места, които ще се разкрият, са 420.