Цените на лифта от Паничище до Езерата няма да поскъпват

Заради топлото време отлагат пуска на ледената пързалка в дупнишкия парк

Цените на лифта от Паничище до Езерата няма да поскъпват, увериха от „Рила спорт” – фирмата, стопанисваща съоръжението и едноименната хижа „Рилски езера”. Заради плануван ремонт до сряда съоръжението няма да работи.
„Цените на лифта, както и на всички услуги, които предоставяме, ще се запазят като миналогодишните, нищо няма да бъде увеличавано. Профилактиката на лифта приключи, но тъй като по пътя Сапарева баня –Паничище се изрязват клони, извършва се планиран ремонт и няма ток, от днес до сряда лифтът няма да работи”, каза изп. директор на „Рила спорт” Ивайло Проданов. Еднопосочният билет за пътническата въжена линия е 12 лв., а за деца, пенсионери и инвалиди – 8 лв., двупосочиният – 20 лв. и съответно 12 лв. за деца, пенсионери и инвалиди. Полудневната карта за зимния сезон е 25 лв., а за деца, пенсионери и инвалиди – 20 лв., а еднодневната съответно 35 и 25 лв.
Стана ясно още, че от „Рила спорт” са приключили изграждането на ледената пързалка в дупнишкия парк „Рила”. Пускът обаче ще се забави с един ден. Причината са високите за сезона температури, непозволяващи заледяването. „Пързалката ще заработи на 2 декември, вместо на 1 –ви. Времето ни забавя със заледяването. При 15 градуса ледът се топи. Изчакваме застудяването и от утре започваме да заледяваме”, уточни Ивайло Проданов.
Както писахме, пързалката е обособена в зоната между барбекютата и е с капацитет за 80- 90 човека на час. Съоръжението ще може да се ползва по график от деца и възрастни.

Юлияна КОЛЧАКОВА