Четата на Мартин Йорданов писа шестица на Гранит във Владая

В мач от 18 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, във Владая се срещнаха отборите на местния Гранит и ФК Кюстендил от едноименния град. Този мач бе от изключително важно значение за гостуващия тим и това бе предварително разяснено на футболистите от страна на наставника им Мартин Йорданов. Всичко това даде своя положителен резултат, отборът от Кюстендил играеше по най-добрия начин и футболистите все по-често се озоваваха пред вратата на домакините. В 3-та минута образцова контраатака на гостите завърши с гол на Марио Евтимов за 0:1. Даниел Гогов не сгреши в 5-та минута и простреля вратаря на владайци за 0:2. До края на първата част на срещата се играеше пред вратата на Гранит, но футболистите на гостите непрекъснато грешаха пред нея, като най-фрапиращи бяха пропуските на Евгени Гроздин и Марио Евтимов.

На почивката старши треньорът на ФК Кюстендил М. Йорданов направи обстоен разбор на играта от първото полувреме и даде напътствия за подобряване на мерника пред противниковия вратар. В 60-та и 63-та минути Марио Евтимов с два бързи гола направи резултата 0:4 и така записа хеттрик в двубоя. В 77-ма минута Евгени Гроздин завърши триходова комбинация пред вратата на домакините с попадение за 0:5. Жулиян Манолов в 79-та минута направи резултата 0:6.

В 28-ма минута бе отсъдена дузпа от главния съдия Иво Андреев за спъване на Виктор Анастасов в наказателното поле на домакините. От бялата точка Евгени Гоздин уцели гредата зад стража на Гранит.

В 38-ма минута главният съдия Иво Андреев, който ръководи отлично мача, отмени гол на гостите заради засада на Виктор Анастасов.

С тази победа отборът на ФК Кюстендил е временен водач в групата с 34 точки, а Гранит са 9-ти с 12 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ