Човекът кауза: Той нахлу с три послания, а сега го очаква затвор в Катар

Португалия победи Уругвай с 2:0 на Мондиала, но нито резултатът, нито култовата ситуация около гола на Кристиано Роналдо, който все пак се оказа, че не е негов, не са основните тема след срещата, пише Dir.

В социалните мрежи най-кометираното нещо е фенът, който нахлу на терена и развя флаг в цветовете на дъгата, а макар телевизионното предаване да се опита да скрие това от зрителите, кадрите все пак се забелязаха.

Внимателен поглед на случилото се и появилите се по-късно снимки показаха, че всъщност въпросният мистериозен човек отправи три послания.

Първото и най-видимо е ясно – знамето в цветовете на дъгата в подкрепа на ЛГБТ обществото. Отпред на неговата тениска пишеше “Спаси Украйна”, а пък от задната страна бе изписано “Респект за иранските жени”.

Човекът бързо бе хванат от стюардите и изведен от стадиона, като веднага започнаха спекулациите около предполагаемата му съдба, която остава неизвестна до този момент.

Първата неизвестна е кой е този човек и каква е неговата националност. Ясно е, че той е бил арестуван, най-малкото заради нахлуването на терена по време на мача, което би ти донесло няколко часа в полицейското управление и в най-либералната страна.