Щерю Димитров от „Стрела” с хеттрик срещу „Беласица-08”

В мач от 19 кръг за първенството на областна група Струма-2 на стадиона в Кърналово се срещнаха отборите на „Стрела” (Петрич) и „Беласица-08” от село Беласица. Малко самоуверено излязоха на терена футболистите на гостуващия тим, защото в досега изиграните срещи те не познаваха вкуса на загубата от отбора на Стрела. В същия момент четата на Щерю Димитров-Ромарио заигра много сериозно и отговорно и накрая се добра до спечелване на трите точки. През първата част на мача бяха отбелязани три гола, като два от тях бяха дело на Щерю Димитров от Стрела в 25-та и 30-та минути е един Георги Велков в 40-та минута от Беласица-08 и резултата стана 2:1. Последният гол стана със съдействието на известния футболист Иво Самарджиев, който премина и през отборите на Вихрен Сандански и Беласица Петрич.

След почивката футболистите на двата отбора заиграха по-оспорвано  и по-отговорно. В 62-ра минута Николай Николов изведе фронтално Георги Велков, който се възползва от недобрата намеса на вратаря на Стрела и изравни за 2:2. В 80-та минута обаче отличния в този двубой Щерю Димитров-Ромарио отбеляза третото си попадение и с неговия хеттрик в двубоя донесе радост на колегите си и спечелването на трите точки.

„Много слаб мач се получи на терена в Кърналово от страна на нашите футболисти. Излязохме малко самоуверени, имайки предвид положителната разлика в досега изиграните мачове срещу отбора на Стрела. Опитният играещ треньор на Стрела Щерю Димитров добре беше подредил отбора. Отзад и напред разчиташе на бързи контраатаки и успя. Щерю Димитров бе пример за подражание в този мач и благодарение на неговите три попадения загубихме двубоя”, сподели капитанът на Беласица-08 Кирил Стамчев.

Ташко СУЛЬОТОВ