Съдят секретаря на БСП Перник – 35-годишната Елена Кръстева за ритник в корема на полицай

Елена Кръстева

 

35-годишната Елена Кръстева ще бъде изправена пред Темида за нападението на полицай.

Инцидентът стана на 25 юни, пред Районно управление на МВР в Брезник. Две компании пили в местно заведение. Едната отишла в полицията да подаде жалба за откраднат телефон. Излизайки от сградата, отвън ги чакала втората компания. Разразил се словесен конфликт, който можел да прерасне в сбиване.  Тогава се намесил местен полицай, който предотвратил сблъсъка, но бил ритнат в корема от 35-годишната перничанка. Елена била задържана за 24 часа с полицейска мярка и срещу нея органите на реда образували бързо производство. След подведеното разследване е привлечена като обвиняема по чл. 131, ал. 2, т.4 от Наказателния кодекс.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

Елена е изпълнявала длъжността „организационен секретар” в централата на БСП в  Перник. Миналата седмица ръководството на общинската структура на столетницата отстрани от длъжност Елена Кръстева до изясняване на случая. В специално съобщение до медиите, председателят на ОбС на БСП Кирил Леонов заяви: „Във връзка с появилата се в публичното пространство информация за скандал между служител на МВР и служител на Общинския съвет на БСП Перник, бих искал да Ви уведомя, че след проведено извънредно заседание на председателския съвет на ОбС на БСП Перник, организацията ни се разграничава от случая. През последните две седмици Кръстева е в платен годишен отпуск и затова, информацията, която имаме до момента, е от медиите.

Заявяваме, категорично, че не бихме искали по никакъв начин да се уронва името на партията и да бъде замесвано в скандали от подобен тип, именно затова Елена Кръстева, изпълняваща длъжността „Организатор дейности“ е отстранена от длъжност до изясняване на случая“.

Любомира ПЕЛОВА